etherische-olie-beauty-tips

Beauty tips: zo verzorg je je huid met etherische olie

Essentiële-olie-lippenbalsem

Hoe je eigen lippenbalsem maken

Ingrediënten: 150g kokosolie, 25g bijenwas, 50g zonnebloemolie en 10 - 15 druppels etherische olie van kruizemunt

Benodigdheden: pan, glazen maatbeker, lepel, potje lippenbalsem

We beginnen met een pan op het vuur te zetten tot het water kookt. De pan vul je ongeveer tot aan de helft. Deze gebruiken we later als au-bain-marie. Wanneer het water kookt zet je de glazen maatbeker erin. Vervolgens doe je er de kokosolie, bijenwas en zonnebloemolie in. 

Wanneer alles gesmolten is, haal je de glazen maatbeker uit de pan. Vervolgens voeg je de etherische olie toe. Deze meng je en giet je in de potjes die je voorzien hebt om je lippenbalsem in te doen. Eens deze is afgekoeld, is deze klaar om te gebruiken.

Essentiële olie honing gezicht

Gezichtsreiniger met etherische olie en honing

Ingrediënten: 100ml kokosolie, 2 eetlepels honing, 5 druppels etherische olie

Benodigdheden: flesje of potje, klopper

De combinatie van kokosolie, honing en etherische olie zorgt ervoor dat je een perfecte combinatie hebt om je gezicht te reinigen. Kokosolie is hydraterend en heeft een verzachtend, rustgevend effect op de huid. Daarnaast is het ook antibacterieel en schimmelwerend. Dit is handig wanneer je last hebt van acne. Honing heeft ook antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen. Interessant als middel om de huid te reinigen. Als zowel schade te genezen veroorzaakt door acne en littekens. Het verwijdert vuil en olie efficiënt. En hydrateert de huid. 

Meng de kokosolie met de honing en de etherische olie en je bent klaar. Het mengsel is klaar om te gebruiken. Begin eerst met je gezicht te reinigen met lauw tot warm water. Schud altijd eerst het potje of flesje voor je het gebruikt. Giet een beetje in je handpalm. Wrijf deze open op de twee handen tot deze warm aanvoelt. Dit is veel aangenamer aan te brengen dan dat het mengsel koud zou zijn. En breng vervolgens aan op je gezicht. Masseer in met je vingertoppen in cirkelvormige bewegingen. Je kan dit aanbrengen op je gezicht, hals, nek, decolleté en schouders. Spoel na ongeveer 30 à 60 seconden af met lauw tot warm water. Hierbij kan je ook een washandje gebruiken. Zodra je gezicht zacht aanvoelt, bent u klaar met het reinigen.

Essentiële olie sinaasappel

Gezichtsscrub maken met sinaasappel

Ingrediënten: 150g rietsuiker, 75g kokosolie, 5 druppels etherische olie van sinaasappel

Benodigdheden: glazen potje, eventueel een pan, lepel

De stappen zijn gemakkelijk te volgen en het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Begin eerst met de rietsuiker en vloeibare kokosolie en meng deze goed samen. Kokosolie kan je altijd eventjes au-bain-marie zetten om te laten smelten. Of in een microgolf maar niet te lang. Voeg de etherische olie toe aan het mengsel en giet deze in een glazen potje. Sommige mensen hebben liever de scrub wat natter of minder nat. Hier kan u gaan doseren met de kokosolie. Afhankelijk van wat je zelf wilt. Deze is klaar om te gebruiken. 

Reinig je gezicht eerst voor u begint met scrubben. Neem een beetje scrub in handpalm en verdeel deze over de twee handen. Breng dit aan op het gezicht en begin voorzichtig met je vingertoppen te scrubben. Als je te lang scrubt kan je een irriterend gevoel hebben. Beste is om te stoppen voor dit gebeurt. Dus niet te lang scrubben zodat je huid niet irriteert. Vervolgens spoel je de scrub of. Optioneel is een washandje om de scrub af te nemen. Je gezicht is nu goed gereinigd!

Essentiële-olie-badzout

Zelfgemaakt badzout met etherische olie

Ingrediënten: epsom zout, grof zeezout, eetbare kleurstof en etherische olie

Benodigdheden: glazen maatbeker, lepel, pot

Afhankelijk van je potje is de verhouding voor het recept 1:1. 1 kopje grof zeezout, 1 kopje epsom zout. Meng de twee ingrediënten goed door elkaar. Voeg vervolgens een paar druppels etherische olie van je keuze toe. Als je kleur wilt toevoegen, begin met 2 of 3 druppels en meng goed. Als je het kleur donkerder wilt maken, kan je nog extra druppels toevoegen. Je badzout is klaar om te gebruiken. Vul een bad met warm water, voeg je badzout toe en geniet ervan!