Groene mandarijn

Groene mandarijn

Deze groene mandarijnolie verfrist de geest en brengt die ook terug in evenwicht. In stresssituaties kan deze etherische olie interessant zijn. Daarnaast verkwikt en zuivert deze groene mandarijnolie de lucht. Een uniek exemplaar onder de citrusoliën met zijn breed scala aan toepassingen. Als citrusolie heeft deze een fruitig aroma met een subtiele bloemige ondertoon. Waardoor het een heel wenselijke aanvulling is bij cosmetica en natuurlijke parfums. Dankzij zijn unieke chemie biedt het voordelen die opmerkelijk zijn voor zowel de huid als het haar. Dit kan je vergelijken met die van Tea Tree. Daarom staat het bekend voor zijn kalmerende eigenschappen op het zenuwstelstel. En zijn vermogen om een gezonde spijsvertering, ademhalingsfunctie en immuunsysteem te ondersteunen. Groene mandarijnolie bevordert een opgewekte en energieke stemming. Maar tegelijkertijd verzacht het gevoelens van overgevoeligheid of overstuur zijn. 

BOTANISCHE NAAM Citrus reticulata

FAMILIE Rutaceae

AFKOMST Brazilië – Italië

EXTRACTIE Koude persing van de schil

CHEMOTYPE limoneen ɤ-terpineen

Kleur:

Geur: fris, fruitig en zuur

groene mandarijn

Eigenschappen

Waarvoor gaan we Deze etherische olie gebruiken?

...

...

...

...

...

...

Hoe gaan we het gebruiken?

Toepassingen van Groene Mandarijnolie

...

...

waarschuwing

Niet gebruiken bij zwangere vrouwen of kinderen. Of vrouwen die borstvoeding geven. Huidirritaties mogelijk indien rechtstreeks op de huid aangebracht. Bouw het gebruik van etherische olie langzaam op. En gebruik een draagolie. 

Referenties

 

Belangrijke informatie:

Sensha biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling. Wanneer u een ernstige gezondheidstoestand heeft of medicijnen gebruikt, dient u een arts te raadplegen.