klankschalen

Voordelen van een klankschaal

Inleiding

De kom zorgt voor trillingen doorheen het lichaam. Daarbij doet deze de basis DNA codes herleven. En activeert codes die we nog niet hebben waargenomen of die we onbewust hebben onderdrukt. Klankschalen zijn één van de sterkste muziekinstrumenten die gebruikt worden voor genezing. Het woord “klankschalen” wordt gebruikt omdat hun geluid nog lang blijft drijven nadat er op wordt op geslaan. 

Wat maakt klankschalen zo bijzonder?

Klankschalen worden gesmeed met legeringen die gewoonlijk 5 tot 7 edelmetalen bevatten. Dit maakt het zo bijzonder omdat deze zijn verbonden met de planeten van one Melkweg.

De grootte en verhouding tussen de metalen zijn van invloed. Invloed op toon, vibratie en kwaliteit van het geluid dat wordt geproduceerd. Kommen variëren in vorm en uiterlijk. Dat hangt samen met de verschillende manieren en accessoires die gebruikt worden voor geluidstherapie. Het meest gebruikte accessoire zijn de “strikers”. Deze worden gebruikt om op de kommen te slaan. Of houten hamers om rond de rand van de kom te draaien. Er zijn veel verschillende schalen. Zoals Tibetaanse-, Nepalese-, Japanse-, Bengaalse- en kristallen schalen. De kristallen klankschalen zijn gemaakt van glas. 

Beïnvloeding op ons lichaam

Geluid is ongetwijfeld één van de krachtigste middelen. Omdat het de menselijke geest in verschillende niveaus van bewustzijn kan brengen. Naast het traditioneel gebruikt bij meditatie, kunnen klankschalen ook gebruikt worden bij lichaam en geest op een ander niveau. Namelijk voor spierregeneratie en diepe ontspanning. Bijvoorbeeld om pijn in spieren en gewrichten te verlichten. Of hoofdpijn, migraine, ruggengraatblessures te verlichten. Of spijsverteringsstelsel en bloedcirculatie te verbeteren. Daarnaast ook om spanningen en blokkades los te laten. De energiestroom te openen of gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. In één woord gezegd, het kan op vele niveaus ons lichaam ‘beïnvloeden’. 

Als we kijken naar de menselijke geest, kan deze mentale of emotionele pijn verlichten. Zoals laag zelfbeeld, zorgen, angst, worde, depressie en slapeloosheid. De unieke tonen van de schaal worden gebruikt voor verschillende redenen. De bloeddruk stabiliseren, astma-gerelateerde problemen verlichten. Of vernieuwen van de werking van de bijnier. Meridianen openen en te stabiliseren. En synaptische reacties in onze hersenen te beteren. Ze helpen ook kinderen met hyperactieve stoornissen. En stimuleren immuunsysteem. 

Klankschalen, klanktherapie en golven

Elektromagnetische hersengolven hebben het bestaan van duidelijke herkenbare golven bevestigd. Deze zijn verbonden met verschillende bewustzijnstoestanden. De hersenen in normale toestand, produceren bètagolven. D.w.z. in het dagelijkse geweten. 

Alfagolven zijn aanwezig bij het niveau van meditatie en kalm bewustzijn. Deltagolven zijn aanwezig tijdens de diepe slaap. En Thèta golven zijn typerend tijdens oppervlakkige slaap en emotionele creativiteit. Wanneer de golven van de klankschalen worden opgenomen, zijn de golfpatronen hetzelfde als die van de alfagolven. De golven die normaal door onze hersenen worden geproduceerd. Deze golven geven een gevoel van diepe ontspanning.