Lavendel

Lavendel en zijn veelzijdig gebruik

Lavendel

Lavendel, een echte klassieker. Een echte must voor elk huis. Niet alleen een klassieker voor zeep, parfums en schoonheidsproducten. Maar ook een geweldige beginner met zijn veelzijdig in de aromatherapie. De bloemen van de lavendelplant maken deel uit van de muntfamilie. Deze wordt met stoom gedistilleerd om lichaam en geest te kalmeren. Deze bloemige en kruidige olie wordt ook ‘blauw goud” genoemd. En maakte vroeger deel uit van Romeinse badrituelen. Hedendaags vooral gebruikt om een goede nachtrust te stimuleren. Daarnaast ook toegepast bij wonden. Door zijn kalmerende en verfrissende eigenschappen. Dit is te danken aan René-Maurice Gattefossé, de grondlegger van de moderne aromatherapie. Dit was een Franse apotheker uit de 20é eeuw. 

BOTANISCHE NAAM Lavendula angustifolia

FAMILIE Lamiaceae

AFKOMST Frankrijk, Utah, Idaho

EXTRACTIE Stoom gedestilleerd uit bloeiende top

Kleur: …

Geur: verfrissend en kalmerend

lavender-flowers-1595487_1920

Eigenschappen van Lavendelolie

Waarvoor gaan we het gebruiken?

Slapeloosheid

Etherische olie van lavendel kan de slaap bevorderen. Daarbij bestrijd deze olie de slapeloosheid. Etherische olie van lavendel zou de nachtrust verbeteren. En inhaleren van de olie voor het slapengaan, verbeterde de energie en levendigheid overdag. 

 

Ongerustheid

Lavendel olie kan enkel maar voordelen bieden tegen angst. Een onderzoek wees uit dat bij het inhaleren van deze etherische olie, zowel de angst verminderde als de gemoedstoestand verbeterde bij een tandheelkundige behandeling.

Daarnaast toonde een onderzoek wanneer men voedingssupplementen innam met lavendelolie de therapeutische effecten op angst en stress.

...