Ravensara

Ravensara

Ravensara Aromatica is een struikachtige plant met bessen en glanzende bladeren. De twijgen lijken op die van eucalyptus. En hebben een licht kamferachtige kwaliteit. Deze etherische olie bevat eigenschappen zoals antiseptisch, ontstekingsremmend en genezend te zijn. Verwar deze niet met Ravintsara. Deze bevat echter bestandsdelen die gebruikt worden om de griep te bestrijden. Daarbij moet je als consument heel goed opletten dat je deze twee niet verwisselt.  

BOTANISCHE NAAM Ravensara Aromatica

FAMILIE Lauraceae

AFKOMST Madagaskar

EXTRACTIE Stoom gedestilleerd van bladeren en twijgen

Kleur: kleurloos, -dunne, -lichtgele olie

Geur: kruidig, fris en medicinale geur

Ravensara aromatica

Eigenschappen van Ravensara

Waarvoor gaan we het gebruiken?

Verkoudheid

Ravensara bevat antibacteriële, antivirale en antimicrobiële eigenschappen. Deze bestrijden effectief een verkoudheid. Voel je een verkoudheid opkomen, neem dan een ontspannend bad met een paar druppels van deze etherische olie*Daarnaast verlicht het ook de congestie die gepaard gaat met verkoudheid en hoest.

Spierpijn

Wanneer u pijn hebt aan uw spieren door ziekte of inspanning. Dan kan de etherische olie van Ravensara kan verlichting bieden. Het verlicht de pijn en het ongemak. Dit vanwege zijn krampstillende eigenschappen. Daardoor staat deze olie bekend voor verminderen van spierspasmen, krampen en nerveuze spanning.

Gifstoffen verwijderen

Etherische olie van Ravensara Aromatica is een diureticum. Diureticum is een middel dat de afgifte van water bevordert door de nieren. Vandaar dat dit interessant is voor mensen die gifstoffen willen verwijderen uit hun lichaam. Door te plassen wordt overtollig water, zout en vet uit het lichaam verwijdert. En worden gifstoffen weggespoeld. Neem een bad met een paar druppels etherische olie met een draagolieOf masseer het in op je onderbuik om te genieten van deze eigenschappen..

Huidaandoeningen

Vanwege zijn antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen kan je ravensara olie gebruiken voor huidaandoeningen. Van koortsblaasjes tot schrale huid. Meng enkele druppels ravensara olie, enkele druppels tea tree olie met kokosolie. En breng deze aan op het getroffen gebied. Je zal zien dat de symptomen verlichten.

Allergische reacties

Een studie onderzocht de effecten van aromatherapie op niet seizoensgebonden allergieën. En toonden aan dat etherische olie van Ravensara de symptomen helpt verlichten. Zoals hooikoorts symptomen, vermoeidheid en verbetering van de kwaliteit van het leven.

Bacteriële infecties

Deze etherische olie is dodelijk voor bacteriën en microben. Daarnaast vernietigt deze heel efficiënt kolonies. Bijgevolg wordt deze gebruikt voor ziekten die het gevolg zijn van virale en bacteriële infecties. Bijvoorbeeld voedselvergiftiging, cholera en tyfus.

Hoe gaan we het gebruiken?

Toepassingen van Ravensara

Verkoudheid

Meng 5 à 6 druppels ravensara, 3 druppels citroen olie en 2 eetlepels kokosolie. Breng deze aan op je borst. Je zal merken door inademing dat de symptomen zullen verlichten. Je kan het ook aanbrengen juist voor het slapen, voor een goede nachtrust.

Huidaandoening

Voeg aan 1 eetlepel amandelolie, 2 à 3 druppels ravensara olie en 3 druppels tea tree olie. Wanneer je last heb van een huidaandoening kan je dit op de getroffen plaats aanbrengen. Huidaandoeningen zoals koortsblaasjes of schrale huid. Herhaal dit 3 maal per dag voor efficiënt gebruik.

waarschuwing

Niet gebruiken bij zwangere vrouwen. Of vrouwen die borstvoeding geven. Kinderen jonger dan drie jaar, personen met astma of epilepsie. Huidirritaties mogelijk indien rechtstreeks op de huid aangebracht. Bouw het gebruik van etherische olie langzaam op. En gebruik een draagolie. Als u de olie oraal wilt gebruiken, gebruik enkel een gecertificeerde olie. Deze moet voldoen aan de eisen om inwendig te mogen gebruiken.  Vermijd contact met de ogen.

Pas op bij astma en kramptoestanden van de luchtwegen. Begin liever met minder om dan geleidelijk de dosering eventueel op te voeren. Door de aanwezigheid van cineol kan de olie in zeer hoge dosissen de slijmvliezen of huid irriteren. 1,8 cineol kan de afbouw van medicatie door de lever versterken. Zelfs inhalatie, maar vooral bij inname. Daarom kan deze etherische intensief interactie vertonen met medicatie. Vraag een expert om advies.

Belangrijke informatie:

Sensha biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling. Wanneer u een ernstige gezondheidstoestand heeft of medicijnen gebruikt, dient u een arts te raadplegen.